Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juli 2009

Av Felix och Inga-Lill - 17 juli 2009 21:32

Ja, vi var på resande tass till Borlänge, husse var tvungen att åka dit, för bilen hade börjat låta som en Ferguson sa husse. Under tillbaka resan var vi och pinkade i skogen vid Mockfjärd, där luktade det massvis med godis. Rådjur och annat som hundfröknar som varit där före oss, tänk om man hade ett sånt ställe på nära håll. Resan tog hela dagen i anspråk det är i alla fall nästan 47 mil fram och åter.


Igår läs (torsdag) då lurade matte med husse ned till Malung, där dansbandsveckan pågår, för hon vill lyssna till Larz Kristerz. Vi fick vackert stanna hemma med lillhusse vi och det är inte fy skam det heller. Lillhusse är väldans snäll åt oss, vi hade en mysig dag tillsammans. Slappt och skönt med mycket mys och godis, men det var i alla fall roligt när matte och husse var tillbaka. Då fick vi promenix och köttbullar, nästa gång som husse och matte åker iväg då vill nog i alla fall vi följa med.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 juli 2009 21:15

måste man ha i husvagn, för det gick tjejer förbi utanför det är jag säker på, för jag kände doften av dem. Sen fick man lov att hålla koll på alla människor som sprang fram och tillbaka, det var ett jädrans rännande. De där lövhögsmänniskorna hade fulla häcken och det gjorde att jag oxå hade fullt upp, matte sa åt mig att vakta vagnen och det gjorde jag naturlligtvis. Lönen jag fick gick inte av för hackor, rökt skinka och hästkorv, de ni grabbar och tjejer, dä är taxmat det, fast jag fick inga mängder förstås, det kunde ha varit mera om ni frågar mig.


Kramar från Hillman 

Av Felix och Inga-Lill - 17 juli 2009 21:10

Det var enkelt att tigga i husvagnen, för det var bara att lägga sig på bordet. Matte försökte få mig att låta bli men i det här fallet hade jag i alla fall husse på min sida, så jag låg kvar fast matte tog korten med blixt och allt. Mycket godis blev det i alla fall, pollymuffins, smörgåsar med hästkorv mums vad smaskens det är.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 17 juli 2009 21:04

var Illerson när matte hade gjort pollymuffins, ser nästan ut som han lagt in en prilla. Han skällde högljutt och knuffade på matte men som matte sa när hon tar fram kameran då försvinner tiggeriet och blängandet blir kvar. Själv säger brorsan att han var tvungen att blunda för när den jädrans blixten smäller av så ser han färger i flera timmar. Vi är nog båda lite sura på matte när hon använder blixt, hon skulle själv få en i nyllet så hon fick se hur det känns.


Taxkramisar från två blixthatande brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 16 juli 2009 08:36

fick vi igår kväll, det hade kommit in något stort och svart som flög runt inne i huset. Lillhusse och matte fick ducka flera gånger, matte trodde det var en fjäril men det visade sig att vi hade en sån där musfladder inne. Husse tände taklampan inne i storstugan och då såg vi klart och tydligt vad det var, jaha och hur ska vi få ut den där då sa husse. Våran matte är smart för hon sa åt husse att släcka i storstugan, så tände hon i hallen och öppnade ytterdörren. Musfladdraren hittade ut och flög ut genom ytterdörren. Enligt lillhusse så kan såna där rackare känna om en lampa är på, för lampan sänder ut vibbrar och då tar musfladdrarna emot vibbarna med sina ekolod. Ett sånt system skulle jag vilja ha, tänk när man är ute på spårning då skulle man inte behöva krocka med varenda björk som råkar stå i vägen.


Förresten så var åskar här och sulade runt igår, så idag blir det till att testa diverse grejer, för det blev en kasapp inne i rummet. Lite läskigt när åskar hälsar på inne, han kunde väl hälsa på någon annan nån gång. Vi har bamsehöga tallar på gården men det är in till oss den rackarn ska. Har ni oxå haft besök av den rackarns åskar?


Det kommer mera om varför vi fick utsletna tassar bara matte får tid.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 14 juli 2009 21:59

Vi har varit på resande tass idag, mer om resan under morgondagen.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 13 juli 2009 08:29

Vi var på Vansbrosimningen men nu ska ni inte få några dumma idéer, vi simmade inte. Matte och husse var där i lövhögskläder, vi åkte hemifrån i fredags morse och var tillbaks sent igår kväll. Bo i husvagn var häftigt, vi fick sova ihop med husse och matte med täcke och allt. Husse ställde upp vagnen på en stor parkering mitt i Vansbro, så vi kunde titta ut genom fönstren i vagnen. Vi såg massor av hundar och en massa annat skojsigt, tyvärr så hade inte matte tid att fota så mycket som det var tänkt. Vädret var det värsta vi varit ute i, hällande ösregn i tre dagar så matte tog bara ett par bilder vi får se om något är användbart här på bloggen.


Det var en massa människor som kom in och hälsade på oss i vagnen, för matte skulle skriva in dem när de kom. Vi har haft jätteskojsigt trots att det föll massor av som Sigge säger hälsovådligt regn. Husse tog oss på morgonpromenixen och matte under dagen. Matte och husse simmade inte heller, för matte sa att det här är årets största stölleprov, hon tyckte att det var på tok för kallt i vattnet för att ens doppa stortån. 17 grader varmt i Dalälven och en grad varmare i Vanån. De som simmade startade på söndagen i Vanån, för att simma nedför ett par kilometer, sen vände de uppåt och simmade i Daläven uppströms en kilometer. Matte sa att det var strongt gjort men att hon inte skulle göra det ens om hon fick betalt och ni ska veta att "stollarna" betalade för att få simma. Jag och brorsan badar inte heller när det är kallt i vattnet, det räckte bra med att vi blev dyblöta när husse släpade ut och oss på promenixen i hällande ösregn. Vi blev lite sura på husse men han höjde värmen i vagnen och så fick vi massor av frolicar som tröst för att vi blev så blöta. Eftersom det regnade så ville vi inte följa med matte, när hon var brovakt under dagen. Det är en sån där hängro som skulle vaktas så det inte blev för mycket folk på den, vi hade tänkt att följa med men regnet avstyrde vårt deltagande.


Idag är vädret det samma som det varit hela helgen, regn och åter regn, vi kommer att tillbringa dagen i slapphetens tecken. Det är jobbigt att vara Hemvärnshund i tre dagar, fast det är skojigt oxå. Jag hoppas att det blir flera resor med husvagn för det har varit jätteskojsigt.


Blöta taxkramisar från två trötta taxar.

Av Felix och Inga-Lill - 10 juli 2009 07:39

Matte gjorde pollymuffins igår, jag var med och hjälpte till med att vakta ugnen så de inte skulle bli brända. Sen fikade vi och vi fick smaka av lillhusse, husse och matte, det är inte så dumt att ha flera som man kan tigga gottigt av. Matte tog en bild på Illerson, när han var i tiggartagen, bild kommer vid senare tillfälle. Nu har matte lite brådis, så jag får titta in hos er vid annat tillfälle, så inte matte blir så stressad.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards