Mellan himmel och jord

Alla inlägg den 19 januari 2011

Av Felix och Inga-Lill - 19 januari 2011 11:44

inte min päls men väl vermaturen, minus 22 i morse vid morgonrundan och fulla trä'går'n i horntossor. Ja, ni läste rätt horntossa med två kalvar, stod och betade knappt 20 meter från huset. Matte tog en hel hög med bilder men det blev nog bara två som blev med på bilden men rätt vad det är så är de tre. Nu ligger de vid vår grannes hus och solar, tänk de stod bara och glodde när jag var ute för morgon ettan.


Horntossorna bryr sig inte om oss det minsta om oss, så det syns att det bor såna där blodtörstiga jägare (allt enligt Sigge) här. Hussen är jägare och det har matte varit med, ingen av dem är blodtörstiga och det är ingen annan av alla de jägare som vi känner och det är många det. Jag blev faktiskt lite gramse på dig Sigge när du skriver så där, för de jägare jag känner är helt vanliga tvåbeningar som är väldigt rädda om alla djur. Så jag skulle vilja att du tänker om Sigge, för om du fick träffa riktiga jägare så skulle du nog ändra åsikt. Här fotar vi djuren, vi har inga eller väldigt få rådjur här uppe men det beror på att det är för kallt under vintern, sen har vi grävling vid grannladan, rävis går här varje natt, matte slänger ut matrester som hon får mumsa på. Sen har vi dessa horntossor som jämt kommer hit när det blir griskallt, för de betar på videbuskar som växer nere vid ån. Vilda fåglar som orrar finns det oxå här nere, en och annan bäver samt uttrar och de sistnämnda skickade matte in till en anmälan till länsstyrelsen om, för de hade något om att man kunde tala om var det fanns såna. Matte såg dem leka på andra sidan ån mittemot där vi bor ute på en äng, rasade de runt och hade skojsigt. Så nog är vi måna om djuren här och inga blodtörstiga tvåbeningar, har jag någonsin sett.


Idag kommer vi att vara inne på soffan, jag har varit ute och gjort både ettor och en tvåa men det var griskallt åt tassarna. Solen skiner och den värmer luften men på backen, attans va kallt det var. Jag borde nog ha matte att sticka eller sy ett par tafflisar som jag kunde ha ute när det blir så griskallt.


Hoppsa att ni har mildare än vad vi har denna vackra dag, matte ska ut och fota bara det blir lite varmare, så hon slipper ha durspelet med sig, hihi.


Taxkramisar i mängd.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards