Mellan himmel och jord

Direktlänk till inlägg 1 februari 2012

Kallt men ändå inte!

Av Felix och Inga-Lill - 1 februari 2012 12:10

I natt var det griskyla må ni tro, hela 27,2 minusar, sa Lillhussen när han kom in, för han hade ont i benet så det blev lite sova för han den stackarn. Lillhussen bor i ett hus på gården, så han kommer in och fikar varje morgon, skönt att veta att han finns här om jag skulle behöva hjälp med att blogga, för matten är nog det slöaste som finns. Nu har kärringen gått och bränt sig på vespisen också, för minst femitelfte gången. Stora blåsor som gamla femöringar cirkus så där, jag fundra va hon gjorde i frysen, tog ut en påse lingon och la på handen, inte fasen hjälpte det men hon säger att det hjälper men hon hade väl inte tid att stå där så länge förstås. Så här är det att ha en olyckspippi till matte, hon har alldsedles för brådis när hon ska göra nåt. Är minst tre steg framför allt som händer, hon spelar väl för fasen inte schack heller, för då har jag hört att man ska ligga en massa steg framför motståndren, hihi.


Igår kväll fick kärringen fnatt, nog är hon lite hattefnattig men nu har det verkeligen gått för långt, fram åkte gummimatten och jag hamnade uppe på bänken innan jag fatta vad som var på gång. Sen körde hon gång på klipparen och mina tassar blev putsade, visst det behövdes men hon kunde väl ta det lite piano. För när jag inte hade lust att lägga mig ned så vände hon bara runt på mig och innan jag hann blinka så låg jag ned. Fasen vet om det inte är en hel Nelson, en hel Hillman är det i alla fall, det är jag helt säker på, hihi.


Nu har vi bara 13 minusar, så nu är det riktigt drägligt, varmt och skönt är det inne med så jag klagar inte. Det jag klagar på idag är att tvåbeningarna åt fiskebullar igår och det är bland det bästa jag vet, jag fick smaka en halv med matten. Ja, ni läste rätt bara en ynka halva, så snålt har det aldrig varit här men matten säger att det är för salt och hon är rädd om mina njurar, fnys hon är väl rädd om sin mat kan jag tänka. Ja, ja, jag fick Cesar på taxkulorna av kungligt märke så jag får väl inte klaga, förexten så är hussen till Sälen och köper mera taxkulor, det är ordning på den gubben, hihi.


Ska be matten snällt om att få besöka er goa bloggare men jag är inte så säker på att det funkar, utan att jag får nog som vanligt vänta tills hon har tid, hon ska passa sig så jag inte blir arger, för då är inte taxen att leka med, hihi.


Taxpussisar i mängd från en svulten Hillman.

 
 
Ludde

Ludde

1 februari 2012 13:39

Hm? Svulten??? Jag undrar om man verkligen kan bli svulten i det huset, med den matten? Inte visste jag att hon var brottare också. Tänk va hon kan! Bäst att du går och pussar lite på brännblåsorna så hon blir bra igen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

1 februari 2012 21:42

Man kan visst blir svulten, för det var länge sen jag åt hela två timmar, alldeles för länge om du frågar mig, hihi.

Taxpussar.

 
Wille

Wille

1 februari 2012 16:27

Jojo nog kände jag att det luktade köttbullar om matte, men det var inget speciellt med det för hon hade precis gjort köttbullar till middag, men att hon stoppat några i fickan det trodde jag inte, jag trodde det bara var om matte det luktade köttbullar. Vem vet kanske vi kunde ha fått ett koppel av hundar efter oss om det varit så många ute just då.
Men stackars din matte vicken otur hon hade med spisen. Att bränna sig är inte kul alls.
Över 27 minus - hualigen vad kallt, då är väl 13 drägligare, ja alla gånger. Här ligger dte runt 4 - 7 grader, dte är rätt lagom.
Ooooops har din matte gått kurs i hundbrottning månne. Det där med Nelsonar (eller Hillmannar) det har inte matte lärt sig än. tror jag. Hon har i alla fall inte testat det. Men å andra sidan är jag så van att lägga mig på rygg, för jag älskar att bli kliad på magen, så jag lägger mig ner frivilligt. Så så fort någon sätter sig ner och är stilla ett tag så kommer jag och vill bli kliad på magen. Det är mysigt det.

http://willebuz.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

1 februari 2012 21:41

Jovisst gillar jag att bli kliad på magen men inte uppe på gummimattan för då blir det allt annat än klia. Då åker för det mesta både trimgrejer och klippapparaten, samt en och annan karda fram. Nä, tvi attan säger jag bara.

Taxpussar.

 
Kasper med fyra katter

Kasper med fyra katter

1 februari 2012 18:50

Konstig vana dom har, mattarna, att intressera sig så för våra tassar! Min matte är också sån, och det hatar jag!
En hel Nelson skulle min matte också behöva lära sig, säger hon. ALDRIG!!! säger jag!
Stackars din matte som brände sig så illa. Då har hon allt rätt ont i några dagar. Var snäll mot henne! Fast det är du försås alltid). Du försöker bara liksom låta lite macho ibland. Men jag tror knappast att du lurar någon enda. :)

http://kasperian2.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

1 februari 2012 21:44

Det där med Nelson eller Hillman på rygg, är rätt enkelt nu när jag tänker efter. Matten tar tag om mina bortersta tassar när jag står med bredsida mot henne och så lyfter hon upp mig samtidigt som hon vrider omkull mig. Måste komma ihåg att inte ställa mig med bredsida mot henne bara, hihi.

Taxpussar.

 
Aamor

Aamor

1 februari 2012 19:16

Jag tror att du får hålla extra koll på matte så hon inte håller på att skadar sig på sånt vis, inte bra och det gör ont säger min matte. Du får se till att hon tar det lilla lugna!
Tassfrisering, hua mig det är hemskt! När matte försöker lägga mig ner så är jag som en sån där docka som är rund i botten och är uppe lika snabbt igen! Kvittar hur mycket hon försöker och så!
Bra att de ser till att du har kunglig mat, hihi! Jag har också det!

Ha de´

http://aamor.bloggplatsen.se

Felix och Inga-Lill

1 februari 2012 21:46

Har man väl hamnat på sidan liggandes är det inte lönt att försöka resa sig, du ska veta att jag prova. Då hör man mattens barskaste stämma "åh vad tror du att du håller på med, ligg still". Det är bara att lyda order, punkt slut.

Taxpussar.

 
 Rudi

Rudi

1 februari 2012 22:44

Jaha, brottardrottning är hon din matte också. Inte bara mästerkock! Putsa tassarna, jo det får dom för sig ibland att göra här också. Det kittlar på baktassarna tycker jag.
Fiskbulle låter gott och intressant, tycker jag. Kokt fisk har jag ätit när jag var dålig i magen, men aldrig fiskbulle.
Visst är sjuka mattar bland det mest tråkiga som man kan föreställa sig? Min är dödstrist!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Felix och Inga-Lill

3 februari 2012 08:45

Jovisst kills det på baktassarna, matten blev varse det när jag kickade till henne, hihi.

Taxpussar.

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

2 februari 2012 10:16

Men hu så kallt, att ha -27 grader ute är varken mänskligt eller hundligt :( Man hinner ju knappt ut innan man vill in igen.

Stackars matten som bränt sig då :( Men med den griskylan ni har så hade hon väl bara kunnat knallat ut och stoppat handen i snön ;) Du hade den nog säkert svalnat.

Jaha så det är spartider hemma hos er, BARA en halv fiskbulle. Det låter attans snålt när matten brukar vara så generös annars.

Hoppas mattens brännskada är bättre snart då :)

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Felix och Inga-Lill

3 februari 2012 08:47

Jodå, det är riktigt bra med matten för hon la på nån konstifik salva me samma som hon hade kylt ned handen. Visst blev det en stor blåsa men matten säger att det gäller att vara rädd om den så man inte pillar hål på den.

Jovisst, var det snåligt men igår var det inte snålt, jag berättar mera på inlägget som kommer.

Taxpussisar.

 
Edith

Edith

2 februari 2012 11:02

Din matte verkar ha en alldeles särdeles fullfartframåt-anda. Min matte har också en hel del energi, men ibland går det för fort och slutar med bedrövelse. Fiskbullar ... jag säger bara mums mums och matte håller med. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

Felix och Inga-Lill

3 februari 2012 08:48

Visst är det mumsigt men de var för salta så matten vågade inte låta mig få mer än en halva.

Taxpussisar.

 
Gizmo

Gizmo

2 februari 2012 12:39

Stackars matten, brännblåsor är inte kul.. Du får träna henne på att vara lite mer försiktig. Vi har äntligen riktig vinter. Husse tycker det är för kallt men det är helt ok tycker jag o matte.
Kläder efter väder.. Tur att du får hjälp att blogga när matte inte kan eller har tid..
Bustacklingar från mig.

http://gizmopojken.blogg.se

Felix och Inga-Lill

3 februari 2012 08:49

Bustacklingar te'baks, hihi. Jo, nog är det vinter idag så det heter duga, förklaring får du med dagens inlägg.

Taxpussar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Felix och Inga-Lill - 24 december 2013 12:46

Hej alla goa vänner, förlåt att jag inte fick gång på matten men hon har varit så upptagen inte bara med julen utan med stickorna, det har blivit smått i släkten och matten stickar småa tröjor för glatta livet, hihi.   Vi (jag och tvåbeningarna) ...

Av Felix och Inga-Lill - 30 juni 2013 21:18

Bäst att göra detta nu medan matten hinner med och mår så pass att hon orkar skriva åt mig. Jag är jättelessen att jag inte fått läsa vad ni gjort men jag klarar inte det själv med mina tassar för knappebordet är liksom inte anpassat åt mig. Nu till ...

Av Felix och Inga-Lill - 3 april 2013 11:41

Matten har tagit sidomester från bloggeriet, men vi är i alla fall ut en snabbis så ni inte tror att vi kilat vidare. Här har varit som vanligt upp och ned, påsken hade vi främmat och då har inte matten tid att sitta i datore, nä då får den vackert v...

Av Felix och Inga-Lill - 13 mars 2013 11:53

Här är det upp och ner, mest ner tyvärr. För ibland har vi internet och ibland har vi inte-net, Lillhussen hittar inte felet så då är det nog Felias fel. Matten är fortfarande krasslig, av och till, jädrans snuva säger hon som aldrig ger sig, bara up...

Av Felix och Inga-Lill - 22 februari 2013 11:26

Igår blev det inget bloggande för jag, hussen och matten var inte hemma igår, vi var på resande tass och fot, hihi. Vi for iväg vid åttatiden på morgonen, det var meningen att vi skulle åka tidigare men det var så kalligt då, -28 grader, då sa matten...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards