Mellan himmel och jord

Alla inlägg den 30 januari 2010

Av Felix och Inga-Lill - 30 januari 2010 15:52

Taxen jagar allt vilt både ovan och under jord, det är en allround hund men den bör inte jaga älg. Därför att vi är för tuffa säger matte och älgar sparkas, matte och husse hade en tax som blev sparkad av älg, han drev nämligen älg om det inte fanns några rådjur inne på jaktmarken. Min reservmorsa drev gärna älg och hon fick fart på hela skockar med horntossor men å andra sidan jagade hon allt som stod till buds. Harar, rådjur, räv, ekorre, katt, grävling. råtta, möss, orre, tjäder så det var inte bara älg som föll henne på läppen men till saken hör att det var en stor tax mera som en drever i storlek, trots att hon var renrasig strävhårs tax.


Nu har ni fått lite svar om just taxen, att vi är egennyttiga vet ni säkert redan och vi gör inget om det inte lönar sig för oss. Vi är lättlärda med vissa variationer som matte säger, lönar det sig då fixar vi det men lönar det sig inte då får det vara. Sen har vi en annan egenhet, vi sitter ofta och funderar och sen far vi iväg för att hitta på något att göra. Det är inte alltid som mattar och hussar gillar det vi gör men de ska akta sig för att trampa oss på tårna för de är hiskeligt långa om man ska tro vad matte säger. Taxar är snarstuckna, envisa, långsinta, egennyttiga, humoristiska, anpassar oss lätt till de lägen vi befinner oss i, kan bli vaktiga, nu gäller inte ovanstående egenskaper alla taxar.


Jag och brorsan är helt olika, jag är inte långsint men brorsan däremot kan sura för någon oförrätt i flera dagar, ofta inbillade, ett skratt på fel ställe ojoj då är matte eller husse i onåd. Han är oxå snarstucken, envis, egennyttig men har massor av humor. Jag är envis, lite egennyttig, lite vaktig men har som Illerson massor av humor. Sen tar vi matte egenskaper hon har humor och är vansinnigt envis och tur är väl det annars skulle hon inte kunnat ha taxar. För är det någon egenskap som är bra hos mattar och hussar som har tax så är det envishet och helst massor med humor, så de står ut under vår uppväxttid.


Det vart mycket om hur vi taxar fungerar, som jag sa tidigare så är vi individer och alla har sina egenheter.


Taxkramisar från er vän Hillman.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards