Mellan himmel och jord

Alla inlägg under september 2010

Av Felix och Inga-Lill - 30 september 2010 09:36

Igår var vi Lillhusses hundar hela dagen för matte och husse var till Falun, matte lämnade in sin lövhög för gott. Vi hade det mysigt på soffan med tjock filt och allt, det är så skönt när Lillhusse har hand om oss, för då får vi verkligen mysa och sen får vi vara lösa ute. Det sistnämnda för han hoppar runt på sina kryckisar och då blir det inga promenixer med koppel. När matte och husse kom hem då, hade de potatis med sig från Dala-Järna som en kompis till dem köpt. Bra med såna kompisar som fixar fram lite plugg, nu behöver inte matte köpa sånt på affär'n. Sen hade de med två balar med något gult som vi taxar ska hålla oss undan ifrån annars blir det verklig taxklåda.  Matte hade varit in på en butik och handlat men inget till oss, för det hade hon glömt, fast vi fick ju godispåse när matte köpte käket sist.


Idag var det lika kallt som igår och vitt överallt av jimfjost, så nu är Kung Bore här och knackar på. Hoppsa att snön inte kommer än, för då blir det en lång vinter. Nere i Skåne är det inte höst ännu och i norr är det snart vinter, vi bor allt i ett väldigt långt land, hihi.


Taxkramisar från två tassfrusna brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 28 september 2010 18:59

Kallt som attan i morse, nu känns det att vintern snart är här drygt 5 minusgrader. Sen hade vi ingen telefon, mobil eller internet heller det blev inte net, hihi.  Jag vet inte om det har att göra med det stora avbrottet nere i Stockholm men jag misstänker det. Det enda braiga med den här dagen är att solen har lyst, fast vi låg inne och solade förstås, vem kan va ute när det blåser svinisar i luften, nä tack. Hoppsa att ni har det braigt runt om i landet, jag saknar Malte och Snoken och jag undrar vad de gör nu för tiden.


Taxkramisar i mängd.


Av Felix och Inga-Lill - 26 september 2010 13:52

I går när vi vaknade så bodde vi på en halvö, jag ville att husse skulle binda båten vid husknuten i fall att men han bara skrattade åt mig.  Husse sa att går det upp till huset då har landsvägsbron spolats bort så då var det strunt samma. Sen kom våran granne in och berättade att ån stigit med hela 80 cm, vi är inte ens så höga, undras om de har några flytvästar till oss.

  

Den här bilden tog matte i fredags och då var Tandån inte så stor men på väg upp.

  

Taget mot samma håll på lördag morgon och då ser ni själva att träden står i vatten.

  

Fredagsbild, inte översvämmat bara lite blött.

  

På lördag så var det översvämmat här.

  

Här har vattnet stigit över ängen, så nu kan man se att vi bor på en halvö eller en udde i Tandån eller kanske det ska va Tandåsjön. Här uppe finns redan en sjö som heter Tandsjön. Jag och brorsan gillar inte när det regnar och det har det verkligen gjort under helgen, hela 60 mm på två dagar. Visst jag vet det kommer mera regn nere i södra Sverige men här fyller det på från fjällbäckar och myrar. Idag har Tandån gått ner lite grann men det är fortsatt mycket vatten.


Det blev ingen resa för matte och husse i fredags, för det var så dåligt väder. Vi får se hur det blir den här veckan idag skiner i alla fall solen men det är inge varmt, bara sådär en 8 plusgrader. I morse var det minus men vi har inte fått någon snö här i dalgången. Däremot har det visst kommit snö på Hundfjällstoppen och Trysil fjället. I Gördalen i norra Dalarna har det kommit 1 deci, sa de på radion.


Hoppas att ni inte har flutit bort runt om i landet, utan kan ta er ut på en promenix. Här ska det vankas älgkött till middag och då tänker vi hålla oss framme.


Taxkramisar i mängd från två soliga brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 23 september 2010 12:35

Trevligt att både Ludde och Rudi vill beskydda mig, det känns bra att ha kompisar av den digniteten. Fast jag tror jag stannar ett tag till i alla fall, inte lätt att flytta när man kommit upp i min ålder och vem ska beskydda brorsan, nä det är nog bäst att jag stannar men tack i alla fall.


Här händer inte så mycket, vädret är av pypisk inomhusvariant, ska bli hällregn framåt eftermiddan och tänk det förstår jag för det är väldans grått ute. Blir nog en soffdag, i morgon ska visst matte och husse iväg på långtur men vi får stanna hemma med lillhusse, det är fräsigt för då får vi vara lösa. Sen brukar han kampera med oss på soffan, mysigt till tusen.


Nej, nu har visst matte någon tråksak som hon måste göra så det får bli hej för den här gången.


Taxkramisar i mängd.

Av Felix och Inga-Lill - 22 september 2010 12:30

Jag tror att de försöker ha ihjäl mig, för igår kväll så satte sig matte nästan på mig och i morse så försökte Illerson skrämma livet ur mig. Vi börjar med gårdagen, till saken hör att jag hade satt mig på mattes plats men det skulle jag inte gjort, för i mörkret så kom matte nedklufsande rakt på mig. Som tur var hann hon aldrig sätta sig ordentligt för då hade jag inte levt. Nu i morse så låg jag och sov ute i knopplådan i storstugan men då kommer den token Illerson och rusar rakt på mig, jag flyger upp, helt vettskrämd och knockar skallen i skåpet som står bredvid.  En stund senare så ligger jag nedanför köksbänken men då går matte förbi och rätt som det är får jag en cocacola flaska i huvudet, visserligen en tom men ändå. Så nu är jag helt övertygad om att de har planer på att förpassa mig till något annat ställe, visserligen kanske jag är paranoid men vem skulle inte bli det i detta hus.


Till väderrapporten minus 3,5 i morse och nu är det ca 12,3 plusgrader, solen lyser men ack så kallt det är nästan som om det vore snö i faggorna.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 20 september 2010 10:15

Hej go vänner, ja nu har vi haft en smarrig helg med massor av smakbitar.

 

Kolla vicken stek, en rostbiff säger matte jag (Illerson) säger bara till mig, hihi.

  

Sicka köttstycken mums, ge mig (Hillman) nu, jag och brorsan kan dela på den däringa steken den är nästan lika stor som mig.

Sen hade jag och Illerson en diskus som utmynnade i ett och annat yl från oss båda. Vi kom överens om att matte och husse inte skulle behöva slita med allt det där köttet, det var bara att ställa ned lådan på golvet så skulle vi fixa allt. Miljöbesparande oxå för inga plastpåsar skulle gå åt, vem behöver frys när man har tax, hihi.


Ska väl berätta att vi fick kött under större delen av lördagen, matte var klar på kvällen och då hade hon malt älgfärs oxå, då blir det mycket som ramlar ned på golvet när hon packar i påsar. Gissa om vi var nära och på tå på matte, bokstavligt talat förstås, hihi. När matte var klar så var vi helt färdiga, för vi hade ju inte tid med vår middagsvila, det blev ingen vila på hela lördagen, ni må tro att vi sov gott med en och annan fis doftis som pös ut personalingången förstås.


På söndagen var vi med matte, lillhusse och husse och gjorde vår medborgeliga plikt. Det enda vi inte gillar är att vi inte fick gå med in, för att kolla så allt gick rätt till. Nää, vi hundar hade inte tillträde till lokalen, fy så fisigt, inte finns det nåt hundparti att rösta på heller. Jag försökte övertala matte att ta en blank och skriva hundpartiet med Sigge Svamphund överst men det gick inte fiskärringen med på. Vi träffade en mycket sympatisk herre där som undrade om han kunde få hjälp med köttmalning och det fick han mycket gärna. Så när vi kom hem så kom denne man med sitt kött, (en släkting till matte var det), när matte malt så gav han oss varsin stor köttbulle, mums den killen får gärna komma flera gånger och hund luktade det om honom oxå. Ibland träffar man såna där människor som bara älskar oss hundar, då känns livet riktigt mysigt. Söndagen avslutades med att matte hade gjort sockerkaka, mycket smarrig avslutning på helgens köttorgie, hihi.


Hoppas att ni haft en skön helg, för det har verkligen vi haft igår var vi ute på promenix med matte, vi ville gå in och slappa för lördagen tog verkligen musten ur oss men matte sa att ni behöver lite fisk luft, fisk ska va frisk förstås, hihi.


Taxkramisar från två brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 17 september 2010 13:52

Idag regnar det oftare än solen lyser, så när husse frågade om matte skulle med till Sälen så sa hon aldrig i livet men taxarna vill med sa husse. Där hade han fel, släpa ut en blanksleten tax i störtskurar, glöm det, så vi är helt ense med matte om att vi stannar inne och myser.


I morgon ska vi hålla oss väl med matte och husse för då ska det finstyckas älg, matte håller i kniven och då kan det ju hända att hon slinter ner en och annan bit till oss. Bäst att hålla sig nära, fast inte för nära, mattar kan bli sura och vi vill vara där de är när köttstyckena ligger på bänken.


Så nu go vänner tar matte helg och vi hörs på måndag, får se om matte kan ta lite bilder på tiggetaxar i morrn, hihi.


Helgtaxkramisar i mängd från två brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 16 september 2010 10:05

Illerson har piggnat till igen, åt igår men fick inte lika mycket som han brukar få men i morse var det full fart igen. Vi var uppe klockan 7 i morse och hade planer på att gå en sväng men vi fick gå ut och för nr 1 först, sen blev det en två vända men jag lurade matte i vanlig ordning, hihi.


Idag ska matte göra tråkiga tvåbenssaker, tänk att man aldrig får vara glad men det blir säkert en eller två promenixer oxå om inte vädret blir sämre förstås. Illerson tackar för alla goa hälsningar han fått, han säger att det är nog därför han blev frisk så fort och sen mattes  och lillhusses ompysslande förstås.


Solen är på väg upp och det känns som om vi får skapligt väder idag, fast det är ingen högre värme ute inte än i alla fall.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards