Mellan himmel och jord

Alla inlägg under april 2011

Av Felix och Inga-Lill - 8 april 2011 08:12

Ni skulle vart med här igår, för då skällde Illerson ett dubbelskall, inte så konstigt för er kanske men för han var det mysko. Brorsan har nämelingen aldrig gjort det, inte en enda gång under sitt snart 15-åriga liv och det var så högt att tvåbeningarna höll på att ramla av stolen, hihi. Hussen skrattade så han tjöt, för Illerson var det en helt ny erfarenhet, han såg faktiskt lite snopen ut. Är du så hungrig sa matten, då är det väl bäst att vi fixar käket då men husse reste sig skrattande och fixa världens käk åt oss. Taxkulor med fläskstek i bitar uppepå, mumsens om man tänker på att vi brukar äta pannkisar på torsdagar men matten tyckte att Lill-hussen och hussen behövde lite riktig mat, för idag blir det nog slarvmat (pizza) för de ska till Storvik på konf-frans, hihi. Som ni kanske förstår så blir vi hemma själva med matten förstås.


Vi väntar stormväder så matten ska förbereda sig, tappa upp extra vatten, koka upp vatten och hälla i en termos, köra upp lite extra värme inne, om det blir strömlöst. Blir det länge så finns det kamin så vi överlever allt, matte är civilare, hihi. Matten har lovat att om det blir storm i natt, så ligger hon på soffan med oss, så vi slipper va rädda, humf en tax som är rädd dä finns inte, hihi.


Hoppsa att ni haft en lugn natt på all blåsa som surrat hos er.


Taxkramisar i mängd från brorsorna.

Av Felix och Inga-Lill - 6 april 2011 10:23

Det ser ut att bli en varannandags blogg, för igår hade matte inte tid igen, attans vi fick heller inte gå ut och se vad ni hade för er. Fast det är plussisar här ännu så nu börjar snön på att krympa och ge sig iväg, massa barmark här och där, hihi. 


Igår serverades det köttebullar här, fast vi fick bara smaka pyttelite, tassigt men matte sa att det var lök i dem. Idag är vi själva hemma, fast matten är så klart hemma det är hon nästan jämt, så vi får väl inte klaga. Matten snorar och hostar så det både räcker och blir över, hihi.


Solen ser ut att komma upp men matten och jag har redan varit ute på första vändan, ska se om jag kan få med henne igen så vi kan fota lite. Jag hittade massor av saker som tinat fram, runt tallarna är det bart och då finns massor att snosa på. Kom nu sa matten men jag fastnade överallt, var väl tvungen att läsa tidningen och även tala om att jag vart där, hihi.


Nu ska jag ta igen mig lite, blev lite trött efter frullen, tänkte ta mig en lur på foffan, hihi. Brorsan zzzzzznorrar redan.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 4 april 2011 11:51

Jaha, nu är det så där igen vi har inte fått blogga, matten hade inte lust har hon sagt men vi hade lust men tyvärr så hjälper inte det, för våra tassar passar inte på knappbordet. Inte har vi fått läsa ute på era bloggar heller, för matte har helt och hållet gett tusan i vårt tjat.


Jag har funderat hur det kan komma sig att det blir så jädrans halt överallt, trots att vi hundar kör med fulldubbat på hel tid, trots det så halkar vi runt som en klick smör i en het stekpanna, hihi. Nu har i alla fall hussen vart ute och sandat, så vi slipper slira runt när vi ska ut och göra våra ettor och tvåor. Hussen var ute och pumpade undan allt vatten som samlats i stora sjöar ute på vår gård, sen sandade han ordentligt. Nu smälter snöeländet för det har varit plussisar i 3 dygn, så nu borde våren vara på väg, härligt men det vore bra om det gav sjutton i att regna. Idag har i alla fall solen lyckats värma igenom den där domban, så nu ska vi väl kunna få vara ute på altanen i alla fall. För ute på backen är det så blött så det är inge roligt att plaska runt i, vi är inte det minsta lika  Sigge Svamphund som formligen älskar vatten i pölar vill säga.


Maten i helgen har varit smarrig, så vi har inget att klaga på, i lördags fick vi wienersnitzel smarrigt till tusen. Igår fick vi fläskfilé och till etterrätt äppelkaka med vipsgrädde. Vi har gärna helg varje dag men matten säger att då skulle nog hela familjen rulla fram, även ni taxar. Ja, ja om matten och hussen blir breda över röven så är det väl deras problem, vi taxar har alltid trivselvikt, hihi.


Taxpussisar och taxkramisar från två slirande brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 2 april 2011 08:52

Det var ju första april igår och då måste man helt enkelt luras lite, hoppsa att ingen tog illa upp. Håll med om att taxar som slädhundar hade varit häftigt, matte fick den vansinniga idén när hon såg att två slädpartier var klara för start. Fast hon tänkte lite som dessa hundar må ha tänkt. Den ena slädhunden till den andra: - Nu ska man ut och dra på de där rövbrea turisterna igen. 

- Ja,  det vore bättre att vi fick sitta i släden och de fick springa och dra oss, hihi.

- Visst tusan vore det bra, då fick de slita lite och baken skulle bli mycket mindre, hihi.

Så tänkte matte att de sa till varandra, hihi. Jag tror att matten har rätt, för vem vill dra en massa turister hela dagarna som aldrig bjur på några gotter, hihi.


Nu har vi snart vår för i natt har vi haft plussisar hela natten, fast det är inte fint väder, bara domba överallt. Det klämmer i alla fall ihop snöeländet, så vi hoppas att vi får flera barfläckar så man kan lägga en 2:a, utan att bli blöt om tassarna. Igår åt tvåbeningarna pyttipanna me stekt ägg, så vi fick köttet och äggulan på våra taxkulor, tvåbeningarna åt rövetor men det fick inte vi smaka, heltassigt. Till fikat fick vi såna där gosiga kex, grova saker som smakar smaskens, tyvärr så har inte matten bakat nåra hundkex ännu men det blir nog när snuvan sticker sin kos. Matten har inte ork att stå och kavla, för hon piper så hiskeligt, låter som ett durspel, en ton när hon andas in och en annan när hon blåser ut, hihi.


Idag ska vi nog ta det lite lungt för matten har såna där explosions nysningar, låter som om något kreverar, hihi. Hoppsa att ni har fint väder killar och tjejer runt om i bloggvärlden. Vi önskar er en trevlig helg och vi får se om vi hörs av men jag är inte så säker för mattar kan man aldrig lita på när det gäller bloggeriet.


Taxpussar och taxkramisar från två luriga brorsor.

Av Felix och Inga-Lill - 1 april 2011 14:14

Idag fick vi vara hemma med Lill-hussen när matten och hussen åkte till Sälen och handlade. Fast vi har det alltid musigt med den hussen, han är på ett och samma ställe och försvinner inte iväg ut om man skulle råka somna en stund. När matten kom hem så hade hon en lysande idé på gång, nu ska ni få höra. Vi ska bli slädhundar, hon hade visst anmält oss till nåt spektakel som skulle gå av stapeln ikväll. Så nu är vi lite stressade så vi hörs när vi kommer hem igen.


Taxkramisar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards