Mellan himmel och jord

Alla inlägg under maj 2010

Av Felix och Inga-Lill - 31 maj 2010 08:06

Igår var det mattes dag men idag är det brorsans daaaag, så dä så. Hillman fyller 14 år idag och det ska vi fira med någe smaskens, var så säkra. Igår fick vi tårta för det var mattedag, men idag ska det bli någe ännu bättre i alla fall sett ur vårt pärspäktiv, hihi.


Så därför höjer vi våra svansar och utbringar ett fyrfaldigt leve för brorsan. Han leve Hurra, hurra, hurra, hurra pampampam med tassen förstås.


Taxpussar i mängd från Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 30 maj 2010 11:11

Igår var vi på resande tass, vi åkte tidigt på morgonen och kom hem till kvällen, så idag har vi sett något som skulle ge Sigge kalla kårar efter ryggraden.   

Titta Sigge så får du se, det som vi tror ger dig rysningar ända ut i klospetsarna, hihi. Till saken hör att de var jättesnälla men matte släppte oss inte nära i alla fall för ni kan skrämma dem och så är de så stora sa matte, nordsvenskar var det visst.


Husse skulle på lövhögsjubileum, de firade 70 år igår men Västerdals kompani firade 300 år, tänk att de är så gamla, tyckte väl att husse börjar se lite rynkig ut, hihi. Vi skulle haft mera bilder men husse utsåg matte till frotograf och räckte över sin kamera. Så detta är allt som matte fick med vi får se om husse bjussar på någon av sina bilder för det var jyckar där, min favo Jana kom förstås och sen var det några till som jag inte är så noga med. Det åts ärtsoppa men den var för salt för oss sa matte, vi fick nöja oss med frolicar och vatten i mängder för det var soligt och varmt. Flera av lövhögsmänniskorna ville hälsa på oss, så vi hade det riktigt mysigt igår men ack så trötta vi var när vi kom hem.


Idag får dagen gå i slöhetens tecken, jag har gäspat hela förmiddan, så nu ska jag först ut och titta va ni haft för er, sen ska jag knoppa ett par timmar. Brorsan har redan törnat in, det är bara jag som är vaken.


Taxkramisar från er vän Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 27 maj 2010 22:47

Matte och husse smet idag, vi blev lämnade ensamma hela dagen fast lillhusse var hemma förstås så han har vi kört med. Vi försökte få tvåbeningarna att förstå att vi skulle med men det gick inte för de skulle ner till Malung under dagen mänskliga tråksaker och till kvällen ett möte. Ni må tro att vi kört med lillhusse, värst har brorsan varit när lillhusse skulle spela spel på datorn och satt i mattes skrivbordsstol så passade Illerson på att ta sig upp i den andra skrivbordsstolen. Riktigt hur det gick till vet jag inte för det hann jag inte med att se, men fort gick det. Han satt där och såg pillerögd ut så det var bara för lillhusse att lämna det han gjorde och sätta sig i soffan med herr Illerson, då var han nöjd och belåten med tillvaron.  Sen har vi mest slappat med lillhusse ända tills matte och husse kom hem. Då var vi extra listiga, husse bar in grejer och stängde inte dörren ordentligt utan det såg vi förstås, så vi stack ut men möttes av fismatte som hojtade till va gör ni. Vi ville bara hälsa er välkommna och kanske göra en liten avstickare, är man lös så är man, hihi.


Hoppas att ni haft det bra här har regnat lite grann och naturligtvis när vi var ute, lillhusse är suverän på att träffa rätt med såna saker. Nu ska vi gå och knoppa in, i soffan förstås för där sover vi gott på nätterna.


Nattistaxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 26 maj 2010 18:17

kan jag få beställa, så har Illerson varit hela dagen, han slår med ena framtassen och är helvild. Med andra ord är han prexis som han brukar när allt stämmer, när ingen har gjort grabben sur vill säga. Jag har varit väldigt snäll åt brorsan och det är tydligt när han är i full fart så åker tassen i golvet och han bammar med den. Idag lönade det sig verkligen för matte matade oss med kyckling, benade ur och gav oss godbitarna.


Nyss var jag ut i köket och kollade när matte satte in en sockerkaka i ugnen, det betyder smaskens till fikat men matte sa att det ska nog bli det lilla som åker ner i era magar. Va är det för sätt, snåla åt två gamla sletna taxar, jag ska nog kontakta HO, för det här är inte rätt.  På måndag  fyller jag år, jag har beställt kött då men vi får välan se hur det blir med den saken.


Hoppas att ni har det bra runt om i bloggvärlden, här är vädret lite lugnare till kvällen, det blåser inte så hårt längre, hoppas att det håller sig så det inte blir att regna.


Taxkramisar från er vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 25 maj 2010 12:37

fästingprylar, som länken nedan som går till halsband som inte är giftigt, enligt de som provat så fungerar det på korthåriga hundar.


http://www.elvingsson.com/index.php?main_id=4&cat_id=4


Idag är vädret inget att skryta om, det var kallgrader i morse hela 2,5 minus. Sen har solen lyst men värmen har lyst med sin frånvaro, för det blåser nordost vindar här uppe. Matte har varit tvungen att slå gång på värmepumen igen, för det känns så ruggigt.


Igår var vi till Sälen och det är snö kvar på fjället kan vi rapportera, matte försökte ta bilder genom vindrutan men det blev bara task. Nere i Sälen blåste det så flaggorna stod rakt ut matte satt att hon fick ta i för att ta sig nånstans. Husse skulle till byggen och köpa lim, vi har inte fått klart för oss om han tänkt limma fast matte eller oss.


 Jag lutar nog åt att matte skulle vilja limma fast mig, för jag var olydig idag. När matte släppte ut oss för snabbpinkning så fick jag syn på husse och lappade iväg, hade faktiskt ingen lust att lyssna på varken husse ellr matte, men när matte höjde rösten så var jag tvungen. Har ingen lust att hamna i onåd, sen kan man faktiskt försvinna här uppe. I lördags så försvann en terrier alldeles i närheten av där vi bor. Han var med sin husse när han var på ett bygge i byn ovanför oss, där lappade han iväg och har inte synts till sen dess. De har varit ute och letat efter honom med andra hundar men eftersom ingen vet vart han försvann så har de inte lyckats hitta honom. Vi får väl se om han hittar hem igen, hoppas det för de har barn i familjen och det är nog ledsna förstår jag.


Taxkramisar från en mycket busig Hillman.

Av Felix och Inga-Lill - 23 maj 2010 09:11

Det finns djur runt om i bloggvärlden som har problem med mygg, så därför lägger matte ut det här receptet, kanske finns det redan på vår blogg men matte är för slö för att kolla. Här kommer det i alla fall, värt att prova för det är inget giftigt, om vi taxar,  hundar eller andra djur skulle slicka i oss det. Matte hittade det här ute på nätet, hon tror inte någon har något emot att hon stal lånade det.


Tidningen Häst och Ryttare hade  testat insektsmedel, och kommit fram till att bland de bästa var ett hemgjord absolut giftritt hopkok. Enkelt och billigt att framställa, och det lär ska passa både häst och hund.


 "Mammas hemkokta insektsmedel":

1/2 liter vinäger

1 liter vatten

En hel vitlök

En kryddburk rosmarin

Skär vitlöken i småbitar. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt småputtra i någon timme.

Ställ hopkoket på svalning i kylen ett dygn. Sila blandningen och späd med en liter vatten.

Fyll på spraflaska och insektsmedlet är färdigt att använda.


Hoppas att detta hjälper så ni slipper bli uppätna, vet inte om det hjälper på fästingar men försök, det kanske funkar. Idag är vädret inte något att tala om men för den som är nufiken, så regnar det och har gjort så hela natten. När vi var ute och morgonkissade så skvalade det och när vi var ut med husse på morgonrundan så regnade det, men mera som duggregn.


Igår må ni tro att vi fick något jättegott av matte och husse, tjälknöl på älg, mums sen fick vi  vipsgrädde och banan till kvällen, för då åt tvåbeningarna chokladpudding med dessa tillbehör. Chokladpudding får vi inte men det andra var gottigt det med.


Till frulle idag fick vi taxkulor, en skiva tjälknöl som vi delade broderligt på och sen frolic till etterrätt. Det är nog inte så dumt att va hund tax här i alla fall.




Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 21 maj 2010 19:04

Idag har det varit en härlig dag med massor av gottigt, Cesar idag igen undras va vi nu gjort. Tvåbeningarna åt sill, kokt ägg och gräddfil, vi fick kokt äggula av matte och husse. Solen har lyst på oss hela dagen på fler än ett sätt, för vi fick följa med och handla, naturligtvis glömde matte kameran hemma. Typiskt för vi såg två tjejer alldeles gråpälsiga, gråhundar heter det visst men ingen bild, får se om husse kan knäppa lite bilder på dem i morgon, för han ska på jaktmöte. Där brukar det vara massor av hundar men vi ska stanna hemma med matte, nån måste passa henne oxå.


Nu må ni tro att matte klantat till det riktigt för hon glömde lösen till sidan så hon fick begära ett nytt, kommit ihåg det nästan ett helt år och sen poff borta finns inte mer. Ja, ja det fixa sig men nu har hon bytt till något som var lättare än det hon fick.


Husse fixade mina klor  så nu ska jag bara vässa till dem så blir det braigt.  Det är  hänryckningens tid säger matte men det  har jag aldrig förstått, det är väl något som vi taxar/jyckar/katter ägnar oss åt på heltid.


Pingst taxpussar från eran vän Hillman

Av Felix och Inga-Lill - 21 maj 2010 15:05

så väldigt mycket för alla grattisar jag fått. Jag har haft en helt ljuvlig fylla år dag, massor av gottigt att mumsa på.

  

Här ser ni vad jag fick Cesar, smaskelismask var det.

   

Efter den måltiden var jag bara tvungen att gå och lägga mig en stund, fast matte bjöd på mera gosaker, blev lite besviken för kassler får vi inte men vi fick pasta med ostsås på mums det med. När jag gick och la mig så var Hillman ute på altanen och strosade, fast det var bara en stund som solen lyste annars var det molnigt men ingen åskar som tur var.

    

Här står Hillman och vädrar efter katten som varit här i några dagar.


Vi hörs lite senare för matte är lite upptagen, med sånt där mänskligt tråk, så än en gång tax ska ni ha.


Massvis med taxpussar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards