Mellan himmel och jord

Alla inlägg under juli 2010

Av Felix och Inga-Lill - 28 juli 2010 09:19

Jaha, man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt, nu vet vi att träden vi parkerade under när vi var i Borlänge heter Bollpil, tax så mycket för den upplysningen och samtidigt väldigt roligt med nya kommentatorer. Nu bor vi inte i Norrland förstås och Borlänge ligger i södra delen av Dalarna men såna där pilar har vi bara sett där, annars finns det mest Fontänpilar. Nog om trädsorter här är det strålande solsken men inge varmt bara 14 plus i skuggan, vi får väl se va som händer under dagen.


I förrgår fick vi tunnpannekakor och då ville vi inte ha någon kvällsmat, bara mera pannekakor, matte sa att det är slut men fast vi är gamla så är det inge fel på vårat luktsinne. Kärringen försökte blåsa oss på nåt så gottigt men vi lyckades tigga till oss en extra pannekaka på kvällen. Det går att få lite extra bara man visar sig från sin bästa sida, lägger huvudet på sned och ser så där omåttligt söt och sugen ut. Efter 14 år så vet vi hur slipsten ska dras, hihi.


Igår fick vi vanlig mat, stekt dalafilé (falukorv), kokt potatis och bondsås om nu någon vet vad det är, fast vi fick bara några skivor av filén. Sen igår kväll blev det smarrigt till fikat, nybakt sockerkaka med vipsad grädde mums filibabba.


Det blir lite dåligt med bloggandet så här i sidomestertider, för matte vill inte sitta vid datorn när solen lyser, vi får se om vi lyckas övertala henne att titta in en sväng hos alla våra bloggvänner. För som ni vet så är inte knapparna på det där bordet till för våra stora tassar, nog för att vi försökt men det blir bara hiorglyfer och ingen förstår vad det står.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 26 juli 2010 10:00

Varför i hela fridens dar är det en sån där av och på knapp när det gäller vädret, antingen är det så varmt så man håller på att gå av på mitten eller oxå blir det så blött och ruggigt att man inte vill vara ute. Tänk om väderleken kunde bestämma sig, nu har vi bara 13 plusgrader och regnet hänger i luften, då vill i alla fall inte taxar gå ut. Husse är en hyvens kille för han har startat den där värmegrejen som sitter på väggen, i sommar har vi inte kört någon kyla men när det var som varmast så var vi i Mälardalen, där hade vi behövt den.


Förra veckan var rörig så nu hoppas vi att den här blir lugnare, med bara lite korta utflykter. Det tar på krafterna att åka så långt, två dagar i rad.


Vi glömde att berätta om allt gottigt vi har käkatm här har det serverats bara delikatesser, kycklingfilé och fläskfilé det ni killar och tjejer det går inte av för hackor. Vi har fått eget stekt till oss utan kryddor på smaskens var det. Sen har vi legat och luktat så matte säger att det hade behövts gasmask, va sjutton hon nu menar med det.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 23 juli 2010 12:01

  

Under dessa stora trän parkerade husse när han skulle springa runt på bondtema och diverse andra storköpsbutiker, det var skönt i skuggan för i solen var det 27 plus. Ni må tro att det luktade gott här, det var fler som parkerat i skuggan som hade hundar med sig, på båda sidor om där vi stod fanns det hundar i bilarna. På den ena sidan och alldeles nära stod det en stor bil med minst 2 hundar i, matte försökte kika in men det var mörka rutor, men hon såg tre burar i bilen så det kanske var flera. De hade nervevade rutor och bakluckan öppen med en låsspärr på. Naturligtvis så talade inte matte om var hundarna var, men vi kände man har väl luktsinne......

  

Här tog matte en bild innan hon öppnade bakluckan, jag (Illerson) gav henne världens taxblick för jag trodde att hon hade blixten på, det är det värsta jag vet.

   

På mig (Hillman) blev det en närbild, kanske för att jag var nufiken på vad kärringen höll på med.

     

Hit åkte vi efter allt handlande, vi fick hundburgare jättesmaskens, stripsen var heller inte helt fel men cocacolan ville vi inte ha, då var det goare med vatten.  

Här är vi mätta och belåtna efter att ha snaskat i oss hundburgarna, matte och husse satt bak med oss när vi åt, det var jätteskoj. Lika skönt här för det var stora trän som skuggade oss.


Idag var det svalare här, bara 6 plusgrader i morse men nu är det 15 i skuggan, vi har varit ute med husse ett par gånger men vi känner oss fortfarande lite ur slag.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 21 juli 2010 21:53

Det får bli ett snabbinlägg, för matte är sleten och vi oxå, resa till Falun igår då fick vi 50 mil under baken och idag 44 mil, nu är vi trötta på bilåkande tror vi i alla fall. Igår hade inte matte kameran med men idag så vi slutar nu och hoppas på att inte Åskar kommer tebaks i morrn utan att vi kan få ut bilder och mera text från dagens äventyr. Hälsa på ute hos er får vänta tills i morrn, för nu ska vi gå och slagga, gäsp va trötta vi är.


Nattistaxkramisar i mängd från två mycket sletna taxar. 

Av Felix och Inga-Lill - 16 juli 2010 19:33

Här har Åskar verkligen hälsat på, inget bredband på nästan en vecka och massor av saker förstörda. Den åskan som skulle komma under tisdagen kom i stället på natten till tisdagen, en sjudundrande oväder. Blixt och dunder hela tiden, ljust som på dagen och ösregn. Så nur har vi haft inte-net, inte skojsigt alls mattes tvättpiga svartbränd ojoj så mycke elände.


Hoppas ni haft det bra trots att det är svinhett och Åskar besök, imorrn skulle han komma tillbaka, hoppas att vi slipper det. Matte hälsar och tackar för alla vänliga ord men huvupinen håller i sig ännu. Blir nog bättre med tiden, hoppas vi och hon är inte så blå längre utan mera gulgrönlila, lite regnbåge är det.


Idag har vi fått kycklingfilé, mums va smaskens det var, det kan matte få göra fler gånger, för vi lovar att äta hur mycke som helst, hihi.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 12 juli 2010 11:28

Jaha, nu har vi varit på den berömda Vansbrosimningen, men vi fick inte simma trots vår rubrik, det är bara matte som är putslustig. Det var varmt och kvavt men vi har haft kul ändå. Tyvärr så snavade matte under lördagen så hon har bara ett fungerande öga och jisses va blå hon är, halva ansiktet ser ut att ha krockat med en vägg. Så därför blir det inga bilder från alla våra promenixer, för husse han tänker inte så långt. Matte kunde inte gå på promenixer efter olyckan, för hon hade nog sån där hjärnruskning eller va det heter.


Matte hade ägnat sig åt rekrytering till en förening vilken kan vi låta vara osagt. Vi har varit i husvagnen med öppna fönster och en helt öppen dörr, fast där var matte och husse taskiga för det satt ett sånt där jädrans kompostnät ivägen så vi kunde inte komma ut i alla fall. Jistanes vilka dofter, fanns hur mycket fruntimmer som helst att vädra in. På lördag kväll fick vi grillad fläskkarre, smakade gudomligt stora, tjocka köttstycken. På fredagkväll fick vi räkor och kokt äggula och på lördag kväll fick vi kalvsylta plus grillat fjäsk, massor av gottigt har det blivit hela helgen. Så vi åker gärna med nästa gång som matte och husse far iväg med husvagnen. Fast syndigt nog inga bilder om inte matte tog några före olyckan förstås.


Igår må ni tro att det åskade det small så hela husvagnen skakade, blixt och dunder, regn och blåst matte fick bråttom att skruva ned takluckorna i husvagnen men jag (Hillman) blev blöt när regnet for in genom luckorna.  Det blåste så vårat förtält fick vingar men det stannade kvar på marken så det seglade inte iväg i alla fall. Nu är det inte åskvarning förrän i natt och under morgondagen skulle det bli åska här, så då är allt urdraget om vi känner matte rätt.


Nu ska matte gå och vila en stund, sen ska vi ut och kika va ni haft för er.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson.

Av Felix och Inga-Lill - 8 juli 2010 09:12

Idag har det regnat, vi försöker skicka ner det till Sigge och hans matte, så svamparna växer. Det har regnat i fyra timmar, så nog är det blött alltid, fast det skulle nog behövt regna hela dagen, men det ser ut på himlen som det tänker blir mera regn.


Igår var vi borta på byn och promenixade men skitmatte hade kameran hemma, så det blev inga bilder. Ni må tro att det luktade gottigt från tjejerna, först två gråhundar som löpte båda, sen en labbe och en cocker och den ena löpte men vi fick inte prata med någon av dem. Alla hundarna skällde på oss, inte kuligt alls, vi som bara ville snosa lite, fruntimmer är allt bra knasiga.


Nu blir det uppehåll på bloggandet för matte har så mycket att göra, husse är ingen bloggare så då får det bli stiltje. Vi får välan se om vi kan tjata till oss att gå ut och kolla läget men säkert är det inte, för när mattar har mycke att göra då är det inte värt att tjata för mycket, det har vi lärt oss.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 7 juli 2010 10:44

  

Ovanför den här platsen campade vi, härligt väder men ack så varmt och inte fick vi bada här för det satt skyltar överallt med hundförbud. De hade i alla fall inrättat en dusch för hundar, på baksidan av ett hus satt en kran med en slangstump på och där spolade matte och husse av oss flera gånger. Tyvärr ingen bild på det, för matte kunde inte fota samtidigt som hon höll mig på plats under duschen.


  

Det är lite för trångt för att busa i husvagnen men rätt skönt för vi fick sova med matte och husse.

  

När vi var in till Västerås för att husse skulle handla på ett gubbdagis, så var det alldeles för varmt. 37,5 plus i skuggan, puh då var det skönt att komma ner till vattnet. Här var det massor av fina båtar och det fanns en annan bra sak oxå.

  

Den här skylten, då vet vi vad som vankas mumselimums.

   

Här matas Illerson med glass, vi fick två strutar ja en var förstås, matte åt upp skalet och vi fick glassen. Det var så gott i värmen och vi fick sitta med vid uteserveringen. Härligt väder och massor med jyckar i flytväst, för de åkte båt.

  

Här har vi span på något spännande, tusan oxå att man ska sitta fast i snöret, annars hade det kunnat blir riktigt livat.

  

Det var de här pippisarna som vi spanade på, en hel andfamilj men vilka sorts änder det är visste inte matte kanske nån av er bloggkompisar som vet.


Vi hade i alla fall en helt ljuvlig helg och vi träffade mattes alla valpar med sina sambos och vi har ätit massor av gott. Inte sån där äcklig hundmat utan mera delikatesser, hundkäk är inte gott när det är så varmt, glass har vi fått varje dag så vi kan inte klaga och frolic för det går faktiskt att äta fast det är varmt. Värmen höll i sig även under nätterna så vi satt mest i skuggen eller var på promenix där det var svalare, efter duschen så kunde vi gå lite längre. Det enda dumma  var alla dessa stickmyggisar som dök upp på kvällarna, men husse hade bot för dem, han spelade tennis med dem så de fräste ihop till en torr hög.


  

Här var vi på hemresa, vi brukar stanna här vid Malingarna, rekommenderas varmt till alla semesterfarare, det är en ås som ligger mellan dessa sjöar, så det finns vatten på båda sidor. Gott om skugga, för varma doggar och det finns bord så man kan sitta och äta om man vill.


Idag har matte full användning för pigan i tvättstugan, den fick bekänna färg igår med men nu ska det snart vara klart, så vi kan få rå om matte lite mera och få hjälp med att hälsa på er goa bloggvänner runt om i landet och utrikes med för den delen.


Taxkramisar från era vänner Hillman och Illerson

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards