Mellan himmel och jord

Alla inlägg under december 2010

Av Felix och Inga-Lill - 16 december 2010 10:10

Vi slapp tortyrkammaren det var matte som skulle tvätta sin päls, ja den där hon har på huvet, hihi. Här snöar det ibland stilla och sen rätt som det är kommer den runt hörnet, det snöar faktiskt mera på tvären än rakt uppifrån. Minus 5 så vi klagar inte, nu kan vi gå ut och göra både ettor och tvåor utan att behöva bryta av, hihi.'


Idag ska matte baka igen, kan inte förstå varför tvåbeningarna far runt som idioter, så fort som julen närmar sig. Fast matte har lugnat ned sig det var värre förr när vi bodde i det där stora huset, för då var vi tvungna att använda nosen när vi letade efter henne, hihi.


Nu ska vi gå och titta vad hussen far omkring med, han smet naturligtvis ut genom dörren så fort han såg att vi var upptagna med bloggen, hihi.


Taxkramisar från två snöbusar!


Av Felix och Inga-Lill - 15 december 2010 10:50

NEJ, matte äger inte rätten till den här bloggen men hon får låna den ibland, för vi får ju hjälp med att skriva på den, för utan matte så skulle det nog inte vara någon blogg alls.


Idag är det rena mildvädret med minus 11, så nu har vi redan varit ute två gånger, härligt. Jag vet inte vad som står på agendan idag men matte snackar om tortyrkammaren, så vi ska nog smyga undan någonstans där hon inte hittar oss. Vi återkommer sen när det har lugnat ned sig, så får vi se vem som hamnar i blötrummet, hihi.


Taxkramisar till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 14 december 2010 13:37

Även jag har fått julkort från min uppfödare Kerstin Norberg på Zelmaas kennel. 

   Denna bild har tagits av just Kerstin Norberg hemma i hennes kök, då är inte alla valpar med men tänk er att ha dessa små söta taxar i ert hem. Världens bästa uppfödare är Kerstin som har kontakt med mig efter så många år. Om ni vill se söta bilder på  taxar så ska ni verkligen besöka zelmaas.se den är väl värd ett besök. Läs oxå under "Kåserier" om Sixten för det var en fräsig hund som gjorde mycket skojsigt. Kerstin är bra på att skriva, så ni kommer att få en rolig stund.


Här har det varit mer än griskallt i natt, minus 30,3 då vill man inte vara ute, under morgonpinkningen som skedde lite senare idag var det minus 24. Jag kan inte påstå att vi vill ut med något glädjeskutt direkt, snarare så tvekar vi att sätta tassarna utanför dörren, men med lock och pock så går även vi ut.


Idag blir det en stilla tråkig dag igen förutom lite bus med brorsan, husse muttrade på mig på morgonen och sa nånting om att jag var bockig, rent förtal och inget annat. Kan väl inte hjälpa att han kommer hem och luktar så gottigt av någon gråhundstik som osade som en hel kennel, inte lätt att hålla hormonerna i styr då heller, hihi.


Taxkramisar och taxpussar i mängd till alla bloggare och så till Kerstin som lät mig lägga upp julkortet här.

Av Felix och Inga-Lill - 13 december 2010 15:58

Hela dagen har det varit griskallt här matte har gått och plockat hela dagen så vi har inte fått kolla vad ni haft för er. En riktig tråkdag har det varit för husse var inte hemma heller. Fortsätter den här griskylan så går vi inte utanför dörren, Illerson var tveksam att gå ut alls på middan, han blängde på matte prexis som att du kan gå ut själv. Minus 26 i morse, sen har det varit över 20 minus hela dagen, nu är det minus 24,5, attans va kallt det kommer att bli i natt.


Hoppsa att ni haft en bra luciadag, med massor av fika, här har det inte fikats alls för matte har inte haft tid. Hon har tagit reda på en massa grejer och sorterat, kastat och haft sig hela dagen. Ett tag trodde jag att hon tänkt slå ihjäl mig, för det rasade såna där långa papprör, kläder, tidningar och all möjlig bråte i huvut på mig. Då må ni tro att matte gullade med mig, så hon får gärna tappa saker på mig för då gullas det till tusen, hihi.


Förexten så är älgarna här i kväll igen, både jag och brorsan har fått kika på dem, jistanes mitt hjärta sa tickticktick, snabbt som bara den, hihi.


Luciataxkramisar i mängd till alla goa bloggare.

Av Felix och Inga-Lill - 12 december 2010 13:37

Vid minus 24 var jag ut och morgonkissade, matte hade då redan varit ut och fyllt på en redan överfull pippistuga, hon är nog lite glömsk, för husse fyllde på igår. Nu är det bara 12 minus och snöar, hoppas att det fortsätter och blir varmare, för nu är vi less på griskylan.


Igår bakade matte hundbullar, ja vi kan äta dem lite socker i och matte säger att det är nog bäst för tvåbeningarna nu före julen, för då blir det alltid en massa smask. Släta vetebullar utan socker uppepå och med mindre i degen, det är hundbullar det. Så nu får vi lite gottigt oxå, sen var det pasta till middag men bacon och lök får vi inte men vi fick Doggy delikatess på våra taxkulor. 


Inge älgkött idag heller, matte har annat att göra än att stå vid spisen säger hon, humf och vi som bespetsat oss på lite gottigt, vi får hoppsa att det serveras en annan dag.


Taxkramisar från två besvikna brorsor.


Av Felix och Inga-Lill - 10 december 2010 15:34

Jag har sett massor av köttebullar på fyra ben, hihi. Titta på bilden så får ni se vad som gick runt alldeles nära vårt hus.  Husse lyfte upp mig så jag skulle få se, jistanes va hjärtat slog och jag glömde nästan att andas.

   Bilden är lite suddig men den är tagen genom fönstret, för matte ville inte skrämma dem utan att de skulle få äta ifred. Det är kalven som är längst fram och kossan står inne i risskragget och bevakar honom, för det är en han en riktig tjurkalv. Förstår ni nu varför jag höll på att få hjärtstopp, tänk er hur mycket köttebullar det skulle kunna bli av dem. Matte säger visst ni är jättegoda att äta men ni görsnygga att titta på oxå.


Här hade vi 26 minus i morse men nu är det bara minus 16 men det blir nog kallt i natt för då brukar älgarna dyka upp här. Kossan känner sig så hemma så hon har lagt sig att vila under en gran, den som ändå fick komma lös, hihi.


Nu får ni ha en mysig 3:e advänt men akta rump0rna så ni inte viftar i närheten av ljusen.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan zzzznorrar en hälsning.

Av Felix och Inga-Lill - 7 december 2010 13:13

Mattes medikaniner kom till rätta men det var fel i alla fall, stackars matte som måste ringa och klaga. Vi fick i alla fall smarrigt käk igår, taxkulor med stekt nötfärs utan krydderier förstås. Sen till kvällsfikat fick vi sockerkaka med vipsgrädde, mumsfilibabba smarrigt värre.


Idag är det griskallt igen, minus 21 i morse, vi var snabba vill jag lova, inge väder för promenix prexis. Så idag stannar vi nog inne solen har lyst i ca 1 timme sen går det ner bakom skogen, så den har vi ingen nytta av. Husse tog sig en skinkmacka till luns och då har vi smakat naturligtvis, skinka är gott.


Hoppsa att ni har det bra och inge kallt i övriga delar av landet och i utlandet. Massor av snö tycks ni ha överallt men vi har bara litegrann, i stället får vi griskyla. Idag hade vi tänkt att hjälpa matt med disken men hon tyckte att diskafinen skulle få ta hand om det, tassigt för det vore smarrigt att diska tallrikar. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men lite mera ivägen kan vi säkert vara, hihi. Lill-husse säger att vi är födda i vägen men det är nog bara för att han har kryckisar och hoppar runt på, hihi.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 6 december 2010 12:35

I söndags kom det mildare väder och vermaturen blev bara minus 7 idag är det minus 6, rena mildvädret, hihi.


Helgen har gått i vilans tecken med 27 minus i lördags så ville vi inte vara ute så länge, snabba vändor ut och in igen. Sen i söndags då var det allmän vilodag, matte har en regel att på söndagar lagar hon bara mat och diskar, allt annat får vara. Idag rullar det på igen, matte trätar på apoteket punkt se för deras strulighet. Mattes medikaniner skulle varit här i fredags men har fortfarande inte dykt upp, de har hamnat på en butik som ligger 4 mil härifrån. Hur kan man läsa så fel säger matte, vi trodde att de var läskunniga på såna ställen och matte bokstavera men det hjälpte tydligen inte. Nu ska de skickas med extra transport matte undrar om det hamnar i Jukkasjärvi denna gång, hihi. 


Vi har gottat oss både med mat och värme, massor av gos med alla tvåbeningar,  vi har busat och levt rövare så mattorna har legat i högar. Ingen som ser oss tror att vi är så "gamla", hihi. Skulle inte tro att vi tänker lägga av med buset än på ett tag, det är så jädrans kul att jaga brorsan runt, runt överallt.


Hoppsa att ni haft en bra helg med massor av mat och bus, hihi.


Taxkramisar från bröderna bus.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards