Mellan himmel och jord

Alla inlägg under oktober 2009

Av Felix och Inga-Lill - 23 oktober 2009 18:18

Idag så körde husse i gång på klippmaskinen och eftersom de sagt att jag har mycket päls under tassarna, så tog jag det säkra för det osäkra och gömde mig bakom köksbänken. Matte frågade vad gör du där men jag blängde på henne att hon skulle vara tyst. Idag hade jag tur, det var husse som skulle klippa sin päls, han slutade nämligen att gå till frisören för många år sen. Först var matte hans frisör men sen upptäckte han sina egna talanger, han har snagg nämligen men jag är fortfarande lite oroad att husse ska få för sig att jag oxå behöver en ny frissa. Tur att jag har matte på min sida, hon säger att här ska inte klippas här ska ryckas, mmm jag vet inte om det är någe bättre men då blir det i alla fall inte idag.


Nu till alla er som har en matte som är krasslig, ge henne en extra puss och lägg er nära för det har vi gjort idag och nu i kväll så tog matte med oss på kvällsrundan, så vi kunde göra både ettor och tvåor. I kväll så har matte gjort en amerikansk äppelpaj, den står i ugnen nu, smaskens med vaniljvisp. Jag börjar redan dregla, ha en bra fredagskväll alla goa bloggare. Matte hälsar och tackar för alla krya på dig hälsningar.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 23 oktober 2009 11:48

den stackars kattunge som blev slängd i en soptunna, ni kan gå via länken till Wikipedia en söt katt. Det måste till en högre status för katter för de har det inte lätt med ägare som behandlar dem illa. Här i Dalarna har vi ett annat ärende om en som missköter sina djur, 80 hundar som inte har upphöjda liggplatser, kor, får och hästar som inte får varken mat eller vatten. Länken till sidan http://www.dt.se/nyheter/malung/article500084.ece

Läs och begrunda matte tycker att de ska ta bort EU-bidrag för fritidsbönder så kanske vi slipper en del av allt elände och lidande för djuren.


Idag blir det nog en slödag, för matte har ont i ett ben, så hon har hållit oss vakna jättelänge i natt. Matte gick inte och la sig förrän kl var över två i natt, sen var hon uppe strax efter sex i morse och tog medikaniner för att få sova några timmar. Så vi är lite trötta, tror jag ska törna in en stund.


Trötta taxkramisar från Hillman, Illerson zzzznarkar redan.

Av Felix och Inga-Lill - 22 oktober 2009 19:38

Idag har matte varit väldans tråkig, hon har suttit och läst en prosipotion, eller vad det heter. Massor av papper va de hela 65 A4 sidor, så idag var inte matte mycket att ha. Nu ikväll så har hon gjort en sockerkaka igen men jag vet inte om jag ska låta mig mutas. Visst är sockerkaka det bästa jag vet men matte borde ha bättre vett än att strunta i mig när jag gett henne taxblicken och allt. Inte ville Illerson leka heller han har bara legat och sovit hela dagen, han blir så där ibland.


Hoppas att ni har haft en bättre dag än jag haft, dåligt väder har det varit oxå, grått och mulet hela dagen, hoppas att det blir bättre i morrn.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 21 oktober 2009 16:55

Husse är en luring, han har gosat med oss hela dagen men nu är vi minst sagt förvånade, han har smitit. Böt om till gröna kläder gjorde han, var det därför han har gosat och busat med oss hela dagen, för att till kvällen smita iväg. Hmf, vi gillar inte att känna oss snuvade, visserligen måste husse få lite frihet men mattar de behöver tydligen inte det. För våran matte är hemma nästan jämt, skönt är väl det annars skulle ju vi få va själva och det gillar vi inte någe vidare.


Idag har det gått i slöhetens tecken, vi har inte gjort någonting bara softat i soffan. Det var så ruggigt ute idag känns nästan som himlen skulle ramla ned i huvet på oss. Det gråa hänger i trädtoppshöjd, vi vill inte vara ute mer än absolut nödvändigt och det betyder att vi kan hålla oss hela dan men det tillåter inte husse och matte, ni måste gå ut. Humf, det tycker inte vi är nödvändigt, stör oss inte matte vi drömmer om sommar och sol men tro inte att de begrep det, nej upp med er slöhögar. Vi slöade inte utan drömde om en sommar för längesen........ tror ni att vi fick drömma ifred, neejdå. Fismatte och fishusse, det är vad de är.


Taxkramisar till alla goa bloggare!!!

Av Felix och Inga-Lill - 20 oktober 2009 17:03

Idag fick vi åka med till Sälen och köpa hundmat, hundshopen har massor med godis och alla tillbehör som en hund kan behöva.

 

Har ni sett så mycket smaskens, matte köpte lösgodis åt oss idag. Vi fick tyvärr inte följa med in för det var en stor hund där.

 

Här är det ännu mera godis, för alla sortes hundar finns det något här i hyllorna. Skulle ni åka till Sälen så måste ni bara besöka det här stället, Hundshopen ligger i norra ändan i byn Sälen, man åker förbi ICA och fortsätter norrut, när man kommer fram till Shell, så ligger butiken alldeles bredvid. De har massor av hundmat och även mat till andra djur. Koppel, halsband, leksaker, tortyrprodukter (läs schampo, saxar, trimknivar osv) hundbäddar filtar allt som du kan tänka dig.

     

Så här ser Hundfjället ut idag på eftermiddan, de har börjat lägga snö i pisterna men än lär det dröja innan det går att åka utför.


När vi kom hem gjorde matte pyttipanna med grädde det var smaskens, nu har vi käkat vår hundmat och fått godis så nu ska vi slappa och kanske tigga lite mera lösgodis.


Taxkramisar och hoppas att ni får en bra kväll. 

Av Felix och Inga-Lill - 20 oktober 2009 11:56

Matte gjorde sockerkaka i går kväll, så vi fick smaka alldeles varm sockerkaka. Behöver jag säga att det var dösmaskens, vi fick smaka jättemycket. Mums för mattar som bakar sockerkakor, det kan hon gärna få göra om när hon vill.


Idag är det fint väder men ack så kallt, minus 10 grader i morse men nu skiner solen så vi får åka med till Sälen. Jag ska be matte att ta med kameran, så ni får se hur det ser ut på Hundfjället idag. Hoppas att ni har fint väder runt om i detta avlånga land.


Taxkramisar från er vän Hillman, Illerson zzznorrar.

Av Felix och Inga-Lill - 19 oktober 2009 16:14

Vi hälsar "Viggo" välkommen i gänget, det är nog bäst att vi hundar och även katter håller ihop, för vi är trots inte så många som bloggar på egen tass. Jag kommer att länka över till Viggo, så ni kan gå dit och se vad han har för sig, det är en rolig kille ska ni veta.


Idag har det varit en sån där trök dag, inget kul har vi gjort, matte och husse har varit upptagna med sån där pappersskyffleri. Brev skulle skrivas och sen skulle det kopieras och till sist in i kuvert, totalt blev det 96 st brev som ska på lådan. Jag har naturligtvis övervakat det hela, så det inte går som förut, husse klistrade igen kuvertet men glömde att stoppa i något. Då ringde en kille och frågade vad som skulle stått i det brevet, blir ju lite kymigt, så nu har jag haft järnkoll på husse och matte med för den delen, så det blev rätt. Nu är jag lite sliten och känner för soffan. Hoppas att det blir något kuligare i morgon, det glunkas om en tripp till Sälen i morgon, hundshopen här kommer vi, hundmaten börjar tryta så nu är det dax att fylla på lagret igen.


Hoppas att alla goa bloggvänner har haft en kuligare dag än jag och brorsan har haft. Förresten vädret har varit ok idag med sol men aj så kallt riktigt ruggigt hela dagen. Känns som om det skulle bli snö, det är nästan så det luktar.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 18 oktober 2009 09:49

Matte hälsar och tackar för alla krya på dig hälsningar, det har nog hjälpt för matte är bättre. Igår blev det i alla fall en längre promenix upp i skogen, det var massor av spännande dofter. Skog förresten det har vi runt hela huset, vi har egentligen ingen trädgård, bara en liten gräsmatta och den innehåller inte bara gräs utan mest mossa. Den är i alla fall grön säger matte, den är mjuk och vi kan göra knasrullningar, det är väl därför den är där. Så större delen av vår tomt består av tallar, vitmossa, lingonris, lite blåbärsris några björkar och ett par aspar. Nu kanske ni förstår varför det alltid luktar så gott när vi kommer ut, rävis och grävlis är här titt som tätt och ibland har en älg eller rådjur passerat. Det händer att björn och varg går förbi men som tur är stannar de inte, de enda djur som vi kan se under dagtid är älgarna när det blir väldigt kallt och mycket snö, då kommer de ner hit och lägger sig, sen kan de stanna i några dagar, under mornar och kvällar ser vi dem.


Jag fick älgbiff igår, brorsan blev bjuden men han ville inte ha, så jag fick alla bitar. Matte gjorde älgbiff med massor av röd lök i stekpannan sen fick det puttra med lite vatten medans potatisen kokade, sen slog matte grädde över biffen, mums vad smaskens det var. Hon kan få göra älgkött varje dag om hon vill, för det är det bästa som finns, matte säger att hon saknar rådjurskött för det är oxå gott. Jag minns inte hur det smakade för det är så länge sen.


Idag på morgonen var det inte läge för långpromenix, för dels var vi ute tidigt innan matte hunnit vakna riktigt och sen var det kallt, nästan 7 minus grader. Brorsan blir så frusen så han ville gå in när vi gjort ettan och tvåan, vi snosade bara en liten stund. Matte ska gå en sväng till med oss under dagen och då har hon lovat att vi ska gå i skogen och snosa.


Taxkramisar, från två slöingar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards