Mellan himmel och jord

Alla inlägg under maj 2010

Av Felix och Inga-Lill - 6 maj 2010 11:56

Jag (Illerson) gillar inte att bli överfallen, för det var prexis va som hände här i morse när vi skulle gå ut, matte tappar släpper  tröjan rakt på mig och eftersom den är stor som en hel världsdel så försvann jag under den. Inte nog med det hon storskrattar men då fick det var nog, jag skyndade mig upp i knopplådan och glodde misstänksamt på matte. Hur kan hon vara så elak mot en helt försvarslös tax och jag som är så snäll, gör inte en fluga förnär bara äter upp dem. Jag var i alla fall inte syrak så länge för vi fick gå ut och snosa hur mycket vi ville, så det blev en lång stund ute idag på morgonen, sen har vi ätit frulle som försvann i rykande fart. Nu ska vi få gå ut lösa och det gillas så det blir hej så länge.


Taxkramisar från er vän Illerson, brorsan hälsar.

Av Felix och Inga-Lill - 5 maj 2010 09:44

Våren har kommit tillbaka och den snö som ramlade ner igår har försvunnit som tur är. Jag och brorsan var på promenix när jag hittade nåt som varit en fjäderkotlett, skitmatte fick syn på va jag pysslade med så jag blev naturligtvis bortsläpad. Nu ska jag anmäla skitmatte till HO, för så här får det inte gå till, släpa och dra iväg en stackars tax, just som han tänkt sluka det som lortade ner marken. Jag hade ju bara miljön i mina tankar och ville städa upp så det inte skulle vara så skräpigt, inte förstod matte det heller.


Här är det lugnt för nu har vi käkat frulle, så brorsan han har knoppat in för sin obliforiska fömiddaslur. Väcker jag honom då får jag veta att jag lever, han blir sur för resten av dan, inte värt tur att han inte vaknar av att jag går runt och gnölar. Matte tycker att jag är en riktig gnölgubbe, än sen har väl rätt att utrycka mitt missnöje, när jag nu inte fick snaska i mig fjäderkotletten.


Vädret idag är klart och solsken än så länge, vermaturen är bara futtiga 4 plusgrader i skrivandes stund, matte glömde att kolla i morse. Hoppas att ni har det varmt och skönt i övriga delar av landet och utlandet.


Taxkramisar från er vän Hillman.


Av Felix och Inga-Lill - 4 maj 2010 10:04

för i morse såg det ut så här när vi vaknade.

  

Utsikten från fönstret vid altanen, inte kul alls allt är vitt och det snöar på tvären.

  

Vitt på backen är det oxå, fy attan och vi som ska ut, det var med mycket tvekan som vi satte tassarna på backen vill jag lova.

    

Här har vi i alla fall lyckats ta oss ut men det var inte så skönt, första morgonpinken då är vi lösa, sen brukar vi dra oss en stund till och sen blir det morgonpromenix med koppel.


  

Här är favoknopplådan, där brukar vi sova om en stund medans matte gör sig i ordning. För när vi är ute och morgonpinkar då brukar matte stå på trappen iförd morgonrock och tofflor.


Sen var vi ute och gick en morgonrundan när matte fått på sig hela sin mundering, tröja, jacka och dummitövlar. En annan behöver bara kopplet sen är man fit for fight eller va det heter.  Efter promenixen  och allt nosande så bar det iväg in till frullen, inga bilder för det finns det inte tid till. Vi har bråttom att få käket så vi storskäller på matte tills skålarna kommer ner på golvet, tänk att inte mattar förstår hur brådis det är. Våran matte är alldeles för sölig och ändå är hon mycket snabbare än husse för han gör så mycket annat, matte fixar bara frulle för hon säger att när ni väl fått ert käk då inträder lugnet. Sen kan hon göra det andra som hon behöver, bara en massa mänskligt tråk.


Hoppas att ni har klarat er från snöoväder, kan upplysa er om att det snör än fast det gått 3 timmar sen vi var ute, nu lägger det sig inte på backen men det slänger runt i luften och vermaturen är bara 3,6 plusgrader. I morse var det bara 0,2 plus, så vi blev lite frösna.


Taxkramisar från Hillman och Illerson

Av Felix och Inga-Lill - 2 maj 2010 09:58

Matte tyckte säkert att hon fick en lysande idé men det tycker inte jag. Rätt som det är tar hon av sig strumporna och kavlar upp byxbenen och nyfiken som jag är så var jag ju helt tvungen att gå och kolla va tusan hon höll på med. Skulle jag inte gjort, hon lyfte upp mig och bar in mig i tortyrkammaren, fy attan inte trodde jag väl att hon skulle avsluta april månad med ett bad för mig. Det är väl brukligt att man går på brasa men in i en tortyrkammaren ska man väl ändå inte behöva tillbrina en sista april. Matte sa att jag inte luktade hallontårta prexis, men för katten matte jag är en tax och ska lukta hund tax.

  

Här är jag nyss utsläppt fortfarande blöt men det syns inte ser ni blänget, hade nyss vrålmorrat åt matte för hon torkade mig med ett stort frotté badlakan som hon helt sonika kastade över mig, därav morret. Kolla in jag kan faktiskt både blänga och lipa åt kärringen. Det gick åt många frolicar för att få mig på gott humör, matte  fortsatte torka mig torr med fönen och det går an för den blåser varmluft (blev ingen bild husse ville inte ta nån).


  

Ser ni va det glänser i min päls, nån sorts mjukgörare i schampot och nu luktar jag som en hel parfymeria.

  

Hjälpte inte att krypa under soffbordet för kärringen satt på golvet för att just fota en ren tax.  Illerson kom och nosade på mig och fnös ljudligt, tacka för det som jag doftar åh, du luktar så gott säger matte. Härmed måste jag få protestera taxar ska inte lukta gott, de ska lukta tax med lite lagom blanding av skogsdoft, fis och lite annat som vi rullar oss i, det är inte meningen att vi ska lukta ådecolong. Det blev i alla fall en bra avslutning på den sista aprildagen ljummen sockerkaka och vipsgrädde med jordbubbssylt, vi fick smaka mycket denna gång.


Det blev många inlägg idag hela tre stycken, hoppas att ni orkar läsa alla. Vädret idag är soligt men ack va kallt det blåste, rakt nordlig vind så man känner sig som en isstaty när man måste ut. Fy va trötta vi är på det här vädret men kanske att blåsvädret gör att isarna försvinner, hoppas kan man göra för de är alldeles svarta. Nu har jag en fråga: Har ni varit plakat på första maj, för det har inte vi matte tycker inte det är någon idé att kasta bort en ledig dag med att vara plakatbärare.


Taxkramisar från er vän Hillman, brorsan hälsar så mycket.

Av Felix och Inga-Lill - 2 maj 2010 09:51

Vi var på resande tass i torsdags, det blev ca 30 mil, matte, husse och lillhusse skulle på ett möte och vi fick som vanligt vakta bilen och det stora huset. Usch va slitigt det var.

  

Här tar matte en bild på syndomtaxminen, ser ni suromtycksyndom minen.

    

Här är huset vi vaktade och det är bara mitten på det, vilket slitgöra och inte fick vi betalt heller. Jag trodde slavarbete var avskaffat men det blev vi varse att det pågår fortfarande i det tysta. Tur att det i alla fall var mycket varmare här än hemma, 14 plusgrader så skönt och nu kan vi skryta med att vi pinkat vid kommunhuset i Vansbro!


När vi kom hem på nattkröken så gräddade matte pizza och det var smaskens när man varit ute hela kvällen, först taxkulor sen smarrig pizza men brorsan var för trött och ville inte ha nånting varken kulor, frolic eller pizza.


Taxkramisar.

Av Felix och Inga-Lill - 2 maj 2010 09:42

Matte har inte kunnat lägga in bilder förrän idag, då både dator och skrivare har varit upptagna av annat mänskligt tjafs. De här bilderna är två veckor gamla, så nu ser gården lite mera vårlik ut men det gjorde det inte här i alla fall inte överallt.

  

Här ser ni att vi hade snö kvar och det är forfarande lite kvar.

  

Illerson har inget intresse för att modella, han blir surgubbe när fotogrejen slås på.

  

Jag skyndade mig att titta bort, fast matte visslade och tokade sig, jag vägrar att glo i den där dumkameran.

  

Det ligger ett vrak på vår gård, husse säger att den där båten inte är sjöduglig någe mera. Här har vi hittat en murkla från i fjol, den luktade inge vidare. Vi hittar gamla svampar ibland men matte tycker inte att vi ska rulla oss i dem så därför är kopplet spänt.


Taxkramisar.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Välkommen till gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards